Tuininrichting

3 redenen waarom je een kunstkerstboom zou moeten kopen

Of u nu al jaren een fervent liefhebber bent van natuurlijke kerstbomen of dit jaar net iets nieuws probeert, de beslissing om een kunstmatige of echte kerstboom te kopen kan een lastige zijn. Toch is het niet zo zwart-wit als sommigen misschien denken. Als je onderzoek hebt gedaan naar kunstbomen, misschien vanwege een ruimte- of kostenbeperking, heb je misschien gelezen dat ze slecht ruiken, het geld niet waard zijn, en geen “echte” kerstbomen zijn. De waarheid is dat er veel redenen zijn waarom een kunstboom eigenlijk beter kan zijn dan een echte. Lees verder om drie goede redenen te leren waarom de aankoop van een kunstboom dit seizoen voor jou de juiste keuze zou kunnen zijn!

Ze zijn makkelijk te onderhouden en op te bergen

Echte kerstbomen zijn levende wezens, dus ze hebben regelmatig verzorging nodig om gezond te blijven. Ze moeten regelmatig water krijgen, bemest worden en om de twee à drie jaar worden verpot of gesnoeid om te voorkomen dat hun wortels vastgroeien. Na de vakantie moet u de boom uit de pot halen, rotte of beschadigde takken wegsnijden en de pot ontsmetten voordat u de boom op een koele, droge plaats zet tot volgend jaar. Met 10-12 weken is de gemiddelde levensduur van een echte kerstboom aanzienlijk korter dan die van een kunstboom, en u zult al dat onderhoud moeten uitvoeren terwijl de boom nog volledig in tact is en de naalden als regen naar beneden vallen. Het kan ook zijn dat u uw echte kerstboom moet vervangen als u huisdieren of kleine kinderen hebt, aangezien die de neiging hebben om de boom om te gooien of te breken.

Ze ruïneren uw interieur niet

Echte kerstbomen hebben de reputatie rommelig en moeilijk schoon te maken te zijn. Ze kunnen jaar na jaar veel naalden afwerpen, stof verzamelen en zelfs sap laten vallen. Als u huisdieren of kinderen hebt, of over het algemeen onhandig bent, maakt u zich misschien ook zorgen over het omstoten van de boom en het opruimen van de rommel. Met een kunstkerstboom hoeft u zich echter geen zorgen te maken over al het bovenstaande. Omdat ze van plastic, acryl of vezels zijn gemaakt, vallen kunstkerstbomen niet uit. U ziet misschien een paar verdwaalde dennennaalden hier en daar, maar dat is het wel zo’n beetje. Ze verzamelen ook geen stof, dus een snelle veeg- of stofzuigbeurt verwijdert alle losse deeltjes. En omdat ze niet leven, is er ook geen sap!

U kunt de kleur kiezen die u wilt

Echte kerstbomen zijn er in verschillende soorten en zijn meestal groen, maar ze zijn er niet in verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit drie of vier verschillende soorten, afhankelijk van waar je woont, maar verder zit je vast aan groen. Kunstbomen zijn er in een groot aantal kleuren, waaronder wit, zilver, blauw, roze, rood, paars en nog veel meer, zodat u de look kunt krijgen die u wilt, zonder dat u een specifieke boomsoort hoeft te kiezen. U kunt ook boomsoorten en kleuren mixen en matchen om een echt uniek kerstscherm te creëren.

U kunt er een vinden voor elk budget

Echte kerstbomen zijn, ondanks het feit dat ze een seizoensversiering zijn, een investering. Ze kosten enkele dollars per jaar, van $20 tot $80. Dat zijn niet alleen de prijs van de boom zelf, maar ook de kosten van onderhoud en opslag. Sommige mensen kopen zelfs elk jaar een nieuwe boom om de rompslomp van het jaar na jaar onderhouden van dezelfde boom te vermijden. Een kunstboom daarentegen is een eenmalige aankoop. Het kopen van een kunstkerstboom is op de lange termijn goedkoper, vooral als uw budget krap is. U kunt zelfs kunstkerstbomen vinden in de uitverkoop bij veel retailers, wat betekent dat u een geweldige deal kunt krijgen voor een lager geprijsde boom en nog steeds de look krijgt die u wilt.

Conclusie

Al met al zijn echte kerstbomen mooi en een traditie waar veel mensen van genieten. Kunstbomen kunnen echter net zo mooi zijn, handiger en gemakkelijker te onderhouden. Ze kunnen ook langer meegaan dan echte kerstbomen, wat betekent dat je er jaar na jaar van kunt genieten. Als u nog twijfelt tussen echt en kunstmatig, lees dan over de voor- en nadelen van beide en bedenk welke voordelen voor u het belangrijkst zijn. Er is geen goed of fout antwoord als het gaat om echte of kunstmatige bomen. Het is uiteindelijk aan jou en je familie om te beslissen welke boom het best aan je behoeften voldoet. Ben je meer opzoek naar een kerstboom met veel licht voor buiten is een vlaggenmast kerstboom de perfecte optie.