Inspiratie

7 gezonde levensgewoonten die diabetes type 2 helpen voorkomen

Vandaag de dag leven mensen langer en gezonder dan ooit tevoren. In het algemeen is de bevolking zich meer dan ooit bewust van haar voedings- en levensstijlkeuzes. Desondanks zien we een toename van het aantal gevallen die naar de diëtist gaat voor diabetes type 2. Met ongeveer 387 miljoen volwassenen die wereldwijd risico lopen, is het belangrijk te weten wat u kunt doen om te voorkomen dat u type 2 diabetes ontwikkelt. Er zijn veel risicofactoren voor het ontwikkelen van type 2 diabetes; u kunt deze risicofactoren echter verminderen door een gezonde levensstijl aan te nemen. Met deze eenvoudige gewoonten komt u een heel eind in de preventie van type 2 diabetes:

loop minstens 30 minuten per dag

Een van de beste dingen die u voor uw gezondheid kunt doen, is vaker wandelen. Wandelen is een low-impact oefening waarmee u calorieën verbrandt, uw spieren versterkt en uw stofwisseling verhoogt. Het kan ook helpen bij het verlagen van uw bloeddruk en het verminderen van uw risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, obesitas, type 2 diabetes, en zelfs bepaalde vormen van kanker. Wandelen is een geweldige oefening voor alle leeftijden en fitnessniveaus en kan overal en altijd worden gedaan. Als u kunt, probeer dan elke dag minstens 30 minuten te wandelen om uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes te helpen verminderen.

Zorg voor een gezond gewicht

Het handhaven van een gezond gewicht is een van de beste manieren om diabetes type 2 te voorkomen. Als u overgewicht of obesitas heeft, loopt u een verhoogd risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Als u momenteel overgewicht of obesitas heeft, is het belangrijk om uw gewicht te verminderen om type 2 diabetes te helpen voorkomen. Zelfs een paar kilo afvallen kan helpen uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verkleinen. Als u niet te zwaar bent, is het belangrijk om een gezond gewicht te behouden. Overgewicht of obesitas kan uw risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes verhogen.

Eet meer groenten en peulvruchten

Sommige onderzoeken suggereren dat mensen die veel groenten en peulvruchten eten een lager risico hebben op het ontwikkelen van diabetes type 2. Hoewel er geen direct oorzakelijk verband is vastgesteld, is het waarschijnlijk toch een goed idee om veel groenten en peulvruchten te eten. Ze smaken goed, zijn goed voor je, en kosten minder dan veel andere voedingsmiddelen. Het eten van veel groenten en peulvruchten kan ook helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen, beroertes en sommige vormen van kanker, evenals diabetes type 2.

Eet minder bewerkt voedsel

Het eten van meer verse groenten en fruit is een goede manier om diabetes type 2 te voorkomen, evenals vele andere gezondheidsproblemen. Het eten van meer verse groenten en fruit kan ook helpen uw bloeddruk te verlagen, wat weer uw risico op diabetes type 2 verlaagt. Probeer echter minder bewerkt voedsel te eten, want dit soort voedsel bevat veel vet en suiker, wat uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 kan verhogen.

Doe aan weerstandstraining

Als je gezond en actief bent, en geen medische beperkingen hebt, zou je moeten overwegen om minstens twee keer per week wat weerstandstraining te doen. Dit omvat het opheffen van gewichten, het gebruiken van weerstandsbanden, of het doen van squats met of zonder gewichten. Het doen van weerstands opleiding regelmatig kan u helpen gewicht verliezen en spier verkrijgen. Spiermassa is belangrijk voor uw gezondheid omdat het u helpt glucose te metaboliseren. Een hoger glucoseniveau in uw bloed is een risicofactor voor diabetes type 2. Regelmatig aan weerstandstraining doen kan diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen helpen voorkomen.

Oefen bewuste ademhaling

Je associeert een ademhalingsoefening misschien niet met het voorkomen van diabetes, maar het kan helpen je bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit is vooral nuttig als je diabetes type 2 hebt en insuline slikt. Je hebt misschien wel eens gehoord dat je langzaam moet eten. Nou, je moet ook langzaam ademen. Langzaam ademhalen helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen en stress te verminderen. Om een langzame ademhaling te oefenen, gaat u zitten met uw benen gekruist en uw handen rustend op uw knieën. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling, waarbij je ervoor zorgt dat je langzaam in- en uitademt. Voor het beste resultaat oefent u elke dag 10-15 minuten lang met langzaam ademhalen.

Conclusie

Met deze gezonde leefgewoonten kom je een heel eind in het voorkomen van diabetes type 2. Het aannemen van een gezonde levensstijl kan in het begin een uitdaging zijn, maar het wordt met de tijd gemakkelijker. U zult ook gezondheidsvoordelen merken, zoals gewichtsverlies, meer energie, lagere bloeddruk en een betere bloedsuikerspiegel. Heb je last van symptomen zoals leververvetting raden wij ook aan om naar de diëtist te gaan.