Beste planten om in je tuin te zetten
Tuinleven

Beste planten om in je tuin te zetten

Als je net begint met tuinieren, is een van de beste planten om in je tuin te zetten een fuchsia. Deze gemakkelijk te kweken struiken doen denken aan ballerina’s en hun elegante bloemen zorgen voor maandenlange kleur. Suttons beveelt fuchsia’s aan voor beginners. Ze zijn gemakkelijk te kweken en vergen minimaal onderhoud. Het beste aan hen? Ze zijn niet moeilijk te doden en ze zijn erg kleurrijk.

Clematis
Er zijn veel redenen om clematis in je tuin te zetten. Ze zullen niet alleen uw tuin er eleganter uit laten zien, maar ze kunnen ook lelijke schuttingen verbergen. Clematissen zijn makkelijk te kweken en zullen dus mooi opgaan in bestaande klimmers en muurheesters. Ze zijn geweldig voor kleine tuinen en kunnen een kleine ruimte groter laten lijken. Hier zijn drie goede redenen om clematis in je tuin te zetten.

zonnehoed
Houd rekening met de kleur en bloeitijd wanneer u beslist welke van de vele soorten zonnehoed u in uw tuin wilt planten. De dubbellaagse bloei van de ‘Doubledecker’ zonnehoed verschilt van de meer traditionele roze variant. In het eerste jaar bloeit deze variëteit slechts kort en het tweede jaar bloeit ze langer. Welke zonnehoed het beste in je tuin kan, hangt af van het klimaat en de standplaats. Kim’s Knee High is de kleinste zonnehoed ter wereld en bloeit van juni tot augustus.

Petunia’s
Als het gaat om het kiezen van welke planten je in je tuin wilt zetten, zijn petunia’s een gemakkelijke keuze. Ze zijn gemakkelijk te kweken en zijn verkrijgbaar in potten van 4 inch of sixpacks bij tuincentra. Verplant ze eenvoudig in uw tuin, bloembakken of hangende manden. Als alternatief kunt u uw eigen uit zaad kweken. Hieronder vindt u een aantal tips. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende tips voor het kweken van petunia’s.

Geraniums
Houd er rekening mee dat veel afhangt van waar u woont wanneer u beslist welke soorten geraniums u in uw tuin wilt plaatsen. Ze geven de voorkeur aan vochtige grond met een goede afwatering. Omdat ze niet van compacte grond houden, moet je ervoor zorgen dat je een commerciële potgrond gebruikt. Ze hebben ook een goede hoeveelheid zonlicht en 4-6 uur schaduw per dag nodig. Het is het beste om geraniums in containers te planten, maar je kunt ze ook in plantbedden planten.

vetplanten
Voordat u aan uw succulente tuin begint, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Je hebt een zonnige standplaats nodig. Dit type plant is zeer winterhard, maar moet ook worden gekweekt in goed doorlatende grond. Vetplanten groeien ook goed in rotstuinen en kieren. Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van een xeriscape-gebied, waar water wordt behouden terwijl het belang toevoegt. Als je in een gebied woont waar vorst een constante bedreiging is, probeer dan je vetplanten in containers te planten, zoals terracotta potten.

Weigela
Het snoeien van Weigela is een essentieel onderdeel om ze in goede conditie te houden. Je moet wachten tot nadat de bloesems zijn vervaagd om te snoeien. Anders heeft dit een negatief effect op de bloemen op de plant het volgende jaar. Bloei ontwikkelt zich op eenjarig hout, dus wacht met snoeien tot na de bloeiperiode. Snoeien na het bloeiseizoen zal resulteren in meer bloemen dan normaal. Snoeien zal ook de grootte van uw weigela regelen. Om te voorkomen dat u te veel snoeit, vormt u een beeld van de grootte van de plant die u graag zou willen hebben.

Bespotten oranje
Je kunt nepsinaasappels kweken uit zaden of stekken. Als u liever vermeerdert vanuit stekken, kunt u een hoogwaardige potgrond gebruiken die perliet en vermiculiet bevat. Deze combinatie verbetert de waterretentie en luchtcirculatie rond de stengel. Nadat zaailingen twee of drie sets bladeren hebben ontwikkeld, kunnen ze in hun eigen tuin worden geplant. Om ongedierte te voorkomen, moet u nep-sinaasappelplanten behandelen met insectendodende zeep om ze te beschermen tegen schadelijke insecten.

Boekweit
Boekweit is om verschillende redenen een nuttige plant om in je tuin te zetten. Het is een effectieve bodembouwer en onkruidbestrijder, en het trekt nuttige insecten aan. Het is een bodembedekker die onkruid in uw tuin voorkomt en tegelijkertijd een rijke bron van fosfor voor uw bodem vormt. Het is een goede plant voor rotstuinen omdat het droge omstandigheden kan verdragen.

Sweet pea

When you plant sweet peas, you should support them with a trellis. You can use twine, mesh, or fences as supports for the sweet pea vines. Sweet peas will twine around the support and form flower stems. Sweet peas need nutrient-rich soil, and they love mulching. Plant them at about 6 inches tall for the most flowers.