Tuinuitrusting die je zou moeten hebben
Tuininrichting

Tuinuitrusting die je zou moeten hebben

Een tuinhark is een essentieel apparaat voor het egaliseren van mulch en het scrunchen van harde grond om deze poreuzer te maken. Het is ook een hulpmiddel van onschatbare waarde voor het verwijderen van mos en onkruid van gazons. Het heeft geen zin om geld te verspillen aan tools die u niet gebruikt of niet leuk vindt. Investeer in het juiste gereedschap voor de klus en geniet van je achtertuin zodra het mooi weer is.

kruiwagens
Er zijn veel soorten kruiwagens. Je kunt kiezen uit hout, stof, kunststof of metaal. De beste hebben een stalen frame en zijn duurzaam, maar u moet rekening houden met het gewicht en de duurzaamheid van de kruiwagens voordat u ze koopt. Ook moet u beslissen of u een kruiwagen met diepe of ondiepe bakken wilt. Kruiwagens met een smalle bak zijn geschikt voor smalle paden of tuinen, terwijl kruiwagens met een diepe bak het beste zijn voor de tuinen.

Kies een kruiwagen met luchtgevulde banden om de druk op je rug en polsen te verminderen. De luchtgevulde banden van dit type kruiwagen voorkomen een lekke band en maken het voertuig gemakkelijker te manoeuvreren. Zorg ervoor dat de kruiwagen een glad oppervlak heeft en u kunt hem voor het gemak zelfs in de kofferbak van uw auto plaatsen. U kunt modellen vinden die 20 pond wegen en opvouwbaar zijn.

Snoeizaag
Als je van tuinieren houdt, heb je waarschijnlijk al een snoeizaag. Deze gereedschappen zijn erg handig en zijn ontworpen om in een rechte lijn door hout te snijden. U kunt rechte bladzagen kopen voor bomen en struiken, of u kunt gebogen snoeizagen krijgen voor uw bloembedden. Een rechte bladzaag heeft één koolstofstalen blad met slechts aan één kant tanden. Ze zijn de meest voorkomende snoeizaag en zijn geweldig voor het doorzagen van dichte begroeiing en het maken van rechte sneden.

Een ander belangrijk snoeigereedschap is een snoeizaag. Voor het snoeien van struiken, bomen en andere tuinplanten is een snoeizaag onmisbaar. Goed snoeien kan de gezondheid en productiviteit van uw struiken verbeteren. Bij correct gebruik is een snoeizaag een essentieel hulpmiddel voor elke tuinier. Maar wat als je geen snoeizaag hebt? Dit is wat u moet weten.

Schoppen met korte steel
Het gebruik van een schop met korte steel is niet alleen handig en efficiënt, het is ook ideaal voor kleine oppervlakken en ideaal voor het planten rond bomen. Omdat hij licht van gewicht, gemakkelijk te manoeuvreren en 60 cm lang is, neemt een schop met een korte steel niet veel ruimte in beslag in uw tuinhuisje. Misschien merk je zelfs dat je het zelden opbergt. Lees verder voor meer informatie.

Er zijn twee verschillende soorten schoppen met korte steel: die van staal en die van glasvezel. Beide typen zijn lichtgewicht en hebben gedempte uiteinden. Op een Craftsman shovel zit 15 jaar garantie. Je kunt ook een snoeischaar of snoeischaar gebruiken, een handschaar voor planten. Een Burgon & Ball snoeischaar heeft roestvrijstalen messen en een ergonomisch ontworpen handvat.

Gieter
Een gieter is een handig stuk tuingereedschap. De kop van de staaf kan 180 graden draaien en heeft meerdere spuitpatronen. U kunt kiezen uit beek-, hoek-, vochtig-, overstromings- en vlakbewatering. Deze sprays zijn ook zeer geschikt om water te besparen. Een gieter is ook handig wanneer je je auto wast, je kamer schoonmaakt of je tuinbedden water geeft.

De meeste gieters hebben gebogen schachten, die een neerwaarts regeneffect creëren. Dit ontwerp is ideaal voor het bewateren van algemene planten. Er zijn stokken met scherpere rondingen, waardoor ze handig zijn voor het bewateren van hoge planten. Ze hebben ook draaiende koppen waarmee je de hoek kunt aanpassen. Gieters moeten comfortabel in de hand liggen, zodat u uw handen niet hoeft te belasten.

transplantatie schop
De meeste tuinders hebben schoppen en troffels, maar u moet ook een schepschop hebben. Het lange, smalle blad van de transplantatiespade wordt gebruikt om planten te ontwortelen of grond opnieuw in te zaaien. De verplantschop kan ook worden gebruikt om grond los te maken voor nieuwe aanplant. De verplantschop kan ook gebruikt worden om een ​​gat rond de kluit te graven, zodat de plant er direct in geplaatst kan worden.

Een goede verplantschop moet een rond handvat en een stroef oppervlak hebben. Het moet ook gemaakt zijn van stevig staal met een hardhouten schacht voor extra stabiliteit. Het mes moet ook regelmatig worden geslepen om afbrokkelen en barsten te voorkomen. De schacht van een tuinschop is gemaakt van hout of glasvezel en moet af en toe worden geslepen. De handgreep van een tuinspade is meestal een T- of D-handgreep, maar je kunt er ook een krijgen met een glasvezelschacht.