Tips voor uw tuin en terras
Tuin En Terras

Tips voor uw tuin en terras

Als u op zoek bent naar enkele tips om uw tuin en terras te verbeteren, bent u hier aan het juiste adres. Hier zijn enkele essentiële tips voor tuinonderhoud: plant strategisch groeperen om een ​​aangenaam effect te creëren, kies planten met seizoensgebonden aantrekkingskracht, voer een grondtest uit en zorg voor onkruid. Ook ontdek je meer over Zelfwatergevende plantenpotten en het strategisch groeperen van planten. En tot slot, vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief, zodat je onze nieuwste artikelen kunt ontvangen.

Planten strategisch groeperen
Een manier om een ​​samenhangende containertuin te creëren, is door planten met vergelijkbare kleurenpaletten te groeperen. Zo zullen rood- en donkerroze tinten een vleugje kleur toevoegen aan de achterkant van uw terras, terwijl bordeauxrode heuchera en rood caladium de voorkant vullen. Kies kleinere versies van de planten om het uiterlijk van de grotere corydlines te weerspiegelen. ‘Aloha Kona Hot Orange’ calibrachoa zal dezelfde kleur in het blad opnemen.

Hoewel het groeperen van planten leuk is, zijn er praktische redenen om rekening mee te houden bij het rangschikken ervan. Het samen planten van vergelijkbare planten van een bepaald type zal een grotere impact hebben dan groepen planten met verschillende kenmerken. Evenzo, bij het planten van soortgelijk uitziende struiken als funderingsplanten, zal het groeperen van gelijkaardige planten samen de aanplant helpen om prominenter op te vallen. Vermijd oneven aantallen struiken, omdat ze er ongemakkelijk uitzien.

Zelf watergevende plantenpotten
Als je een van de vele mensen bent die graag van hun kamerplanten geniet, kunnen zelfwatergevende plantenpotten je leven gemakkelijker maken. Deze handige apparaten zijn ontworpen om uw planten op het juiste moment water te geven en het water gelijkmatig te verdelen. Zelfwatergevende potten zijn perfect voor mensen die het altijd druk hebben, maar ook willen genieten van hun kamerplanten. Hier zijn enkele voorbeelden van deze handige apparaten.

Voor kamerplanten hebben zelfwatergevende plantenpotten geen grind of een grindbodem nodig. De stoffen lonten in deze potten werken door capillaire werking om water naar de wortels van je planten te transporteren wanneer dat nodig is. Het toevoegen van een steenlaag bovenop de stoffen wieken neemt alleen ruimte in beslag in het reservoir. Dit type pot elimineert ook de noodzaak voor extra drainage.

Bodem test
Bij het kiezen van een bodemonderzoek voor uw terras en tuin dient u met een aantal zaken rekening te houden. Een grondtest zal u niet vertellen of u een slechte afwatering, een gebrek aan zonlicht of insecten of ziekten heeft die groeiachterstand kunnen veroorzaken. Het zal u echter vertellen of uw grond te zuur of te alkalisch is voor planten. In dergelijke gevallen moet u overwegen een ander type grondtest te gebruiken.

De ideale bodemtextuur is leem. Deze grondsoort bestaat uit gelijke delen zand, klei en slib. U moet ten minste twee verschillende locaties in uw terras en tuin proeven. Neem grondmonsters van twee tot vier inch onder het oppervlak en label elk op locatie. Je kunt ook verschillende gebieden scheiden als je verschillende soorten planten wilt testen. Een moestuin moet bijvoorbeeld apart van een gazon worden bemonsterd.

Planten water geven
U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe vaak u de planten in uw terras en tuin water moet geven. De waarheid is dat er zoveel soorten zijn dat je het moeilijk zult onthouden. Over het algemeen doen de meeste tuinplanten het prima met een centimeter water per week. Sommige planten hebben echter tijdens een droge periode wat meer water nodig. Om te weten hoeveel water je je planten moet geven, kun je de grond met een vinger testen en die als richtlijn gebruiken. Eventueel aanvullen met een gieter.

De beste tijd om buitenplanten water te geven is ‘s ochtends vroeg. Dit is wanneer de temperatuur koeler is en de grond meer kans heeft om het water op te nemen. De avond is een tweede goede tijd om water te geven, maar controleer het etiket op de container! Bovendien kunnen natte bladeren gemakkelijk schimmels aantrekken, dus ‘s avonds water geven zal ze alleen maar verspreiden. Je kunt ze ook een paar uur voordat ze het nodig hebben water geven.