Verbeter uw tuin en terras
Tuin En Terras

Verbeter uw tuin en terras

Er zijn veel manieren om uw buitenruimte te verbeteren, van landschapsarchitectuur tot planten in potten. Van spiegelpanelen tot pergola’s, u vindt zeker iets dat bij uw stijl past. Blijf lezen om meer te weten te komen over enkele van de beste manieren om schoonheid toe te voegen aan uw buitenruimte. Hier zijn slechts een paar van mijn favoriete ideeën. Je kunt ook mijn artikel over gespiegelde panelen bekijken. We hopen dat je het nuttig vindt.

landschapsarchitectuur
De principes van landschapsarchitectuur helpen u de hoeveelheid water die uw tuin en terras kunnen ontvangen te maximaliseren zonder extra water toe te voegen. Hier zijn enkele tips van landschapsarchitecten om u te helpen bij het ontwerpen van laagwaterlandschappen. Een gedeeltelijk schaduwrijk cederdek is een geweldige zit- of eethoek buiten en biedt privacy van andere buren. Bloemen zijn over het algemeen niet watergewijs en hun bloeiperiode is meestal kort, maar je kunt droogtetolerante planten kiezen en bloemen vervangen. U kunt ook een regenton installeren.

Als u verlichting wilt toevoegen aan uw terras of tuin, overweeg dan om LED-strips of straatstenen te installeren. Deze kunnen strategisch in het landschap worden geplaatst en vormen een opvallend visueel statement. Bovendien kan een keermuur de aandacht vestigen op uw landschapsarchitectuur, vooral als uw terras klein is. Daarnaast kunnen er ook LED strips op pergola’s geplaatst worden. Een keermuur is ook een ideale manier om de aandacht te vestigen op uw landschapsarchitectuur.

Planten in potten
Als u kleur en leven wilt toevoegen aan uw buitenruimte, probeer dan een enkele container in uw achtertuin of op uw terras te planten. De juiste selectie van containerplanten kan de ruimte transformeren in een brandpunt, of het kan dienen als ruimtevuller. Kies planten die baat hebben bij volledig tot gedeeltelijk zonlicht en focus op kleur, textuur en vorm. Containers kunnen ook helpen de hitte te verslaan en het vochtgehalte in het gebied op peil te houden.

Om een ​​levendige en gemakkelijk te onderhouden look te creëren, plant u enkele heldere, opvallende en kleurrijke bloemen in uw potten. ‘Rustic Orange’ coleus is een goede keuze. Het roestkleurige blad maakt het gemakkelijk te identificeren. ‘Compact Hot Coral’ SunPatiens is een andere ruimtebespaarder, met kleine mandarijnbloesems. ‘Yellow Moon’ wishbone-bloem voegt weelderig groen en kleine gele bloemblaadjes met paarse kelen toe. Geef deze bloemen veel zonlicht en water, want ze hebben regelmatig bemesting nodig.

Pergola’s
Als het gaat om het kiezen van de perfecte pergola voor uw huis, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Of je nu op zoek bent naar schaduw of een mooi zitgedeelte buiten wilt creëren, je vindt een pergola die bij je past. Muurpergola’s zijn ideaal voor terrassen en terrassen omdat ze een schaduwrijke plek bieden waar u kunt zitten of vrienden kunt ontvangen. Bovendien kunnen muurpergola’s ramen afschermen, waardoor een vrijstaand gebouw met het hoofdgebouw wordt verbonden. Veel huiseigenaren gebruiken pergola’s aan de muur om van een terras of patio naar het hoofdgebouw te gaan. Deze structuren kunnen ook waarde toevoegen aan uw huis.

Pergola’s kunnen worden gebruikt om aan verschillende behoeften te voldoen, zoals bescherming tegen de elementen. Ze zijn beschikbaar als vrijstaand of bevestigd aan een huis, en hun dak is over het algemeen plat. Pergola’s zijn geweldig om klimplanten te ondersteunen, schaduw te bieden tegen de zomerse hitte en voetverkeer in uw tuin te leiden. U kunt de grootte en vorm kiezen om aan uw behoeften te voldoen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten pergola’s voor tuin en patio’s.

Gespiegelde panelen
Als u van plan bent spiegels in uw tuin te installeren, moet u bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Plaats ze bijvoorbeeld niet in de buurt van bomen of struiken, omdat ze vogels in verwarring kunnen brengen en hun vliegroutes kunnen beschadigen. Plaats ze ook niet in gebieden waar vogels kunnen toeslaan en letsel kunnen veroorzaken. Plaats ze in plaats daarvan in schaduwrijke gebieden. Spiegels zijn over het algemeen het mooist als ze in de schaduw staan. Hieronder vindt u enkele overwegingen voor het plaatsen van spiegels in uw tuin.

Een eenvoudige manier om een ​​paneel te installeren is door donkere kabelbinders te gebruiken om ze aan de buitenmuur te bevestigen. Kiest u voor een houten frame, dan kunt u het frame terug in de haag schuiven. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de spiegels eraf vallen. Bovendien kunt u ook houten schragen of een zachte muur als achtergrond gebruiken om de aandacht te vestigen op de natuurlijke vorm en kleur van het display.

Planten in hoge plantenbakken
Bij het planten in hoge plantenbakken voor het terras en de tuin zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zorg er allereerst voor dat de plantenpotten droog en vrij van water zijn. Je moet ze vullen met een derde tot een halve inch aarde en piepschuim die pinda’s verpakt, bij voorkeur degenen die niet oplossen in water. Vul vervolgens de resterende twee derde van de plantpot met aarde en voeg de bovengrond toe. Plaats een paar stukjes piepschuimverpakking erin om als drainage te dienen.

Hoge plantenbakken dienen voor de helft gevuld te worden met aarde. Als u alle grond in een plantenbak gebruikt, kan deze zwaar worden en drainageproblemen veroorzaken. Je moet de planter voor de helft vullen met iets anders, omdat de grond veel weegt en moeilijk te verplaatsen is. Een goed vulmateriaal is krantenpapier, dat gemakkelijk kan worden bedekt met landschapsweefsel. Dit zijn zowel goedkope, snelle als gemakkelijke oplossingen bij het vullen van hoge plantenbakken voor tuin en terras.